Welkom

Welkom – Uit de coulissen

Geriatrie is alsof je acrobatiek beoefent en tegelijkertijd een complexe goochel-act laat zien. Een multidisciplinaire topprestatie, met oog voor het samenspel van – soms meerdere – aandoeningen van het oudere hart, longen, andere organen en geneesmiddelen. En dan ook nog eens met volle aandacht voor de hele mens.

Als specialist bevindt u zich vaak in de coulissen van de gezondheidszorg, waar lang niet altijd applaus klinkt voor de behendige kunststukjes in de geriatrie. Terwijl het ongelooflijk veel vakkennis en toewijding vraagt om oudere patiënten goed te helpen en langer vitaal te houden.

Met een groeiend aantal ouderen in onze samenleving is de ouderengeneeskunde het vak van de toekomst. We hebben veel meer artsen nodig die voor dit waardevolle vak kiezen, maar dan moet dat vak wel aantrekkelijk zijn en op een hoog niveau staan. Met specialisten, die ‘up to date’ zijn en hun liefde voor het vak uitdragen.

Met praktische bijscholing over geriatrie levert Aging Academy daar een bijdrage aan. Als allround superspecialist helpt u de oudere patiënt, terwijl wij u helpen om dit vak op een nog hoogwaardiger niveau uit te voeren.

Verwacht bij Aging Academy geen ‘high tech’ vergezichten, maar praktische kennis die u morgen meteen toepast. We schrijven over hoe ziektes op elkaar en het oudere lichaam inwerken. Of over de inzet van medicatie bij oudere patiënten. Ook brengen we handige en leesbare versies van de nieuwe richtlijnen. En dat alles voor en door klinisch geriaters en internisten, specialisten ouderengeneeskunde en huisartsen.

Als Aging Academy staan wij u bij om de nieuwe vakinzichten makkelijker en sneller toe te passen. Want het is hoog tijd dat dit vak uit de coulissen komt, zodat de geriatrie gezien wordt als een serieuze speler in de gezondheidszorg. Word daarom abonnee, zodat ook uw patiënten zich nog beter gezien, gehoord en behandeld voelen. Langer en beter leven, in de volle schijnwerpers van de piste.

Maurits von Heijden

Uitgever